Part lateral dels Jutjats de Girona durant la vaga dels lletrats de l'Administració de Justícia

La vaga de lletrats suspèn actuacions processals a Girona

La vaga de lletrats de l’administració de justícia es va iniciar fa un mes per la manca de millores salarials i laborals per part del Ministeri de Justícia. Aquesta situació ha donat lloc a l’aturada dels cossos judicials des de fa prop d’un mes. Una paralització judicial que a Girona ha desencadenat en la suspensió de 101 judicis, desnonaments i en l’estancament de milers d’euros als dipòsits dels jutjats. Sense els lletrats tots aquests actes no es poden realitzar i s’està produint una inseguretat jurídica.

Fonts judicials proporcionen un nombre aproximat de les suspensions en comparativa el volum de feina habitual. Així, tenim que la jurisdicció més afectada és la civil, amb 48 judicis aturats,  i la segueix la penal, amb 33 processos.  Seguidament la social, amb 18 procediments, i la contenciosa-administrativa, amb un total restant de 2 litigis.

Segons dades del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la vaga ha suspès un total de 1644 judicis a tot el territori català en l’última setmana. Des d’aquesta perspectiva general, la jurisdicció civil també està sent la més afectada, amb 856 judicis paralitzats, seguida de lapenal, amb 500 suspensions.

És important destacar que d’aquests darrers 1644 judicis paralitzats, 1157 tràmits eren de la demarcació més afectada, Barcelona. Seguidament, Tarragona, amb 330 casos, i amb menys repercussió a Lleida, amb 56.

En aquest sentit, tota aquesta problemàtica no ha fet més que augmentar. Fa uns dies es va fer una reunió entre el Comitè de Vaga dels lletrats (Col·legi Nacional de Lletrats de l’Administració de Justícia, Unió Progressista de Secretaris Judicials i l’Associació Independent de Lletrats de l’Administració de Justícia) amb el Ministeri de Justícia.  No obstant això, els lletrats reclamen les millores salarials i laborals que van acordar al juny passat. Així doncs, no hi haurà acord fins que aquestes mesures es compleixin.


Publicada

a

,

per

Etiquetes:

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *